5 Metode Sa Fii Motivat Sa Faci Sport

0
1301
5 Metode Sa Fii Motivat Sa Faci Sport
Fa Miscare in Fiecare Zi

Stiu ca e greu! O fac de peste 20 de ani. Dar in afara situatiilor neprevazute, nu am avut pauze de sport mai mari de o saptamana sau maxim doua. Cel mai important este sa ramai motivat. Problema multor oameni care se apuca de exercitii fizice este ca o fac pentru a slabi. Si dupa ce slabesc…slabesc si frecventa cu care fac miscare.

Iata 5 metode prin care poti sa ramai motivat in fiecare zi pentru a te duce la sala, in parc sau oriunde pentru a face miscare:

 

1. Schimba-ti Gandirea

Nu mai gandi ca un om care doar sta pe scaunul de la munca si pe canapeaua de acasa. Gandeste ca un sportiv de performanta. Suna greu, dar nu e. “Trebuie sa fac miscare azi.” Este obligatoriu si la fel de important ca mancarea, apa si orice alt lucru pe care il faci zilnic. Dupa o perioada, iti va intra in reflex si te vei simti rau daca NU te duci la sport.

 

2. Fixeaza-ti un Obiectiv

Nimic nu poate fi mai motivant decat un obiectiv cu termen clar.
Vreau sa mai slabesc 3 kg luna asta. Vreau sa mi se vada patratelele de pe abdomen peste doua luni. Vreau sa ajung sa alerg 5 km in loc de 3. Vreau sa merg pana la Ploiesti si inapoi cu bicicleta….Orice, dar fixeaza-ti un obiectiv.

 

3. Fa-ti un Program de Antrenament

In functie de timpul pe care il ai, alege o ora sau 30 minute pe zi pentru miscare. Tine-te de acel interval indiferent daca este dimineata la prima ora sau seara dupa serviciu.

 

4. Variaza Sporturile

Du-te la sala de fitness si lucreza cu greutati. Iesi in parc la alergare. Joaca tenis cu prietenii. Fa cateva bazine intr-o piscina. Mergi cu bicicleta. Variaza si distreaza-te. Prin natura omului avem nevoie de varietate chiar si cand muncim din greu. Si in plus, facand mai multe genuri de miscare, poti descoperi grupe musculare pe care nici nu stiai ca le ai 🙂

 

5. Alege-ti un Partener la fel de Motivat

E greu sa te duci singur la antrenament dupa o zi de munca. Dar daca primesti un telefon din fata blocului, trebuie sa te duci. Alege un prieten sau fa-ti un prieten nou cu care sa faci sport. E mai usor si mai distractiv pentru amandoi.

Deci, ce ai de facut? Gandeste ca un sportiv, seteaza un obiectiv, fa-ti un prieten, fa un program si DISTREAZA-TE!

SHARE
Next articleSportul Alb Devine Imaculat

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY