America a doborat recordul la ‘Obezitate’

0
1679
Obezitate

Obezitatea este cu siguranta una dintre cele mai serioase probleme ale societatii in ziua de azi. Si una dintre principalele cauze de deces la nivel mondial. In lume, exista peste un miliard de persoane adulte supraponderale. Cel putin 300 de milioane de adulti sunt obezi.

Conform ultimului studiu efectuat de Gallup-Healthways Well-Being Index, rata obezitatii in SUA a devenit ingrijoratoare. Indicele obezitatii a ajuns la aproape 30%. Ceea ce inseamna ca 30% dintre adulti sunt considerati obezi – circa 60 de milioane de oameni.Obezitate

Statul cu cel mai mare procent de obezitate este Mississippi – 35,2%, iar in Hawaii se regaseste cel mai mic procent – 19%.

In Europa, recordul la obezitate este detinut de Marea Britanie cu 23%, fata de Germania cu 12% si Italia cu 8%.

Romania sta la fel de prost ca America, din pacate. Aproximativ 30% din populatie sufera de obezitate. Numarul copiilor supraponderali este cu 18% mai mare in ultimii zece ani. Cele mai afectate sunt persoanele cu varsta intre 15-64 de ani.

Cauzele obezitatii:

– hrana extrem de bogata in zaharuri

– grasimile nocive si mancarurile procesate

– activitatea fizica redusa

Obezitate

Consecintele grave ale obezitatii:

– principala cauza a diabetului de tip 2

– obezitatea slabeste inima si cauzeaza boli cardiovasculare

– risc dublu de cancer

– risc de accidente vasculare cerebrale. 

Cel mai ingrijorator aspect este ca, in lume, exista 22 de milioane de copii obezi cu varsta sub 5 ani. 

Obezitatea inca nu este tratata ca pe o boala grava. Din sutele de milioane de obezi, doar 10% merg la un control medical si numai 1% dintre ei sunt inclusi intr-un program national de educatie impotriva obezitatii.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY