Stiati ca…lotul Romaniei pentru CM 1930 a fost selectionat de Regele Carol al II-lea?

0
875
Carol
Regele Carol al II-lea

Stiati ca…Regele Carol al II-lea a ales fotbalistii romani si a participat activ la alcatuirea lotului Romaniei pentru prima editie a cupei mondiale la fotbal?

Legenda spune ca regele Carol al II-lea ar fi fost selectionerul Romaniei. Dar nu e chiar asa.

Carol a fost instaurat rege cu doar 35 de zile inainte de startul competitiei care se desfasura in Uruguay, la Montevideo. Primul lucru pe care l-a facut a fost sa ii ierte pe fotbalistii suspendati. Apoi, a intervenit ca jucatorii sa primeasca liber de la compania petroliera la care lucrau si a trimis echipa in Uruguay.

Romania
Echipa Romaniei: Lapusneanu – Steiner, Burger, Raffinsky, Vogl, Eisenbeisser – Covaci, Desi, Wetzer, Stanciu, Barbu.

Romanii au plecat cu trenul de la Bucuresti la Genova, iar de acolo au calatorit 16 zile cu vaporul pana la Montevideo, timp in care selectionerul Costel Radulescu facea antrenamente pe puntea vaporului.

Romania a castigat primul meci, 3-1 cu Peru, partida care a avut cea mai mica audienta la acel mondial, doar 300 de spectatori. In al doilea meci, am pierdut in fata Uruguay-ului cu 0-4 si am parasit competitia.

Mondial

Titlul mondial a fost castigat de Uruguay, dupa ce a trecut in finala de Argentina cu 4-2, in fata a 93 de mii de spectatori.

Afisul primului campionat de fotbal din istorie.
Afisul primului campionat mondial de fotbal din istorie.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY